Remonstranten leeuwarden
Image default
Aanbiedingen

De risico’s van een laserbehandeling

De risico’s van een laserbehandeling 

Heb je een eigen salon en wil je laserbehandelingen aan gaan bieden? Dan is het belangrijk om jouw klanten eerst op de hoogte te brengen van mogelijke risico’s. Wanneer klanten weten wat er fout kan gaan, kunnen zij een weloverwogen keuze maken. Daarnaast ben jij dan niet verantwoordelijk voor deze mogelijke risico’s. Ben je benieuwd wat deze risico’s zijn? Lees dan verder en kom erachter! 

 

Pigmentvlekken 

Bij het ontharen met behulp van een laserapparaat, kunnen er op den duur pigmentvlekken ontstaan. Deze ontstaan als de huid van de klant na de behandeling in aanraking komt met direct zonlicht. De gelaserde huid is na de behandeling extra gevoelig en kan de Uv-straling van de zon vaak niet goed aan. De huid zal dus sneller verbranden en daardoor is de kans op beschadiging van de huid groot. Adviseer de klant dus om uit de zon te blijven na de behandeling. 

 

Medicijn gebruik

Voordat je een klant gaat behandelen met een laser, is het belangrijk om te vragen of de klant medicatie gebruikt. In sommige gevallen wordt de huid gevoeliger door het gebruik van medicatie. Het licht van de laser kan dan te heftig zijn voor de huid. Het gevolg hiervan is een beschadigde huid en soms kan het zelfs tijden tot littekens. Informeer tijdens de intake dus goed naar het medicijngebruik van de klant. 

 

Laat je informeren

Als je gaat beginnen met laserbehandelingen is het dus verstandig om klanten tijdens de intake op de hoogte te brengen van deze mogelijke risico’s. Wil je meer informatie over een laserapparaat? Neem dan een kijkje op de website van Laservision en bekijk het ruime assortiment aan laserapparaten. Heb je een vraag of wil je meer informatie over de risico’s? 

Neem dan contact op met een van de experts en laat je informeren.  

 

https://www.laservision.nl/