Remonstranten leeuwarden
Image default
Bedrijven

Energiezuinige functies voor thuis

Een effectief plan kan een lange weg gaan. Het bouwen van een nieuwe woning die is gebouwd op energiebesparende principes is niet anders. Naast het verlagen van uw energierekening, kunnen energiezuinige woningen u op de lange termijn geld besparen. Je huis gaat ook langer mee en is comfortabeler. Naarmate de energiekosten stijgen, wordt het noodzakelijker om energie te besparen. Het gebruik van milieuvriendelijke opties, energiezuinige renovaties of ontwerpen kan u ook helpen energie te besparen en uw ecologische voetafdruk te verkleinen. Neem nu contact op met uw elektricien Den Bosch leverancier en kijk hoe zij u kunnen helpen bij dit project.

Maak uw ingangen geïsoleerd

Uw toegangspunten kunnen de energie uit uw huis afvoeren. Volgens sommige onderzoeken gaat 25% tot 30% van de energie die wordt gebruikt voor het verwarmen en koelen van je huis verloren via de ramen. Zorg ervoor dat u rekening houdt met uw ramen en deuren. De raam-technologie is in de loop van de tijd aanzienlijk verbeterd, dus misschien wilt u oudere vensters met één ruit vervangen. Om uw huis energiezuiniger te maken, kunt u stormramen, extra ruiten of zelfs met gas gevulde ramen overwegen. Naast het controleren van uw ramen en deuren op goede pasvorm, moet u ervoor zorgen dat er geen luchtlekken zijn. Zorg ervoor dat er geen tochtgaten in de kozijnen zijn of iets anders is dat blijft plakken wanneer u de ramen en deuren opent en sluit. Bovendien moet uw huis inspecteur alle toegangspunten verifiëren.

De perfecte locatie vinden

De locatie, vorm en constructiematerialen van een huis hebben allemaal invloed op de verwarmings- en koeling behoeften bij het bouwen van een energiezuinig huis. De ideale situatie zou zijn om de passieve zonnewinst in de winter te maximaliseren en de warmtewinst in de zomer te minimaliseren. Optimalisatie van de locatie, oriëntatie en landschapsarchitectuur van het huis vergemakkelijkt dit proces. Hoeveel zon uw huis krijgt, hangt af van de oriëntatie. Dat heeft direct invloed op de temperatuur. Houd rekening met de hoek van de zon bij het plannen van het huis. Winterdagen hebben een lage middagzon, terwijl zomerdagen een hoge middagzon hebben. Door de kosten voor verwarming en koeling te verlagen, kunt u uw huis dienovereenkomstig positioneren. Huizen op het zuiden krijgen veel zonlicht aan de achterkant van hun huizen omdat de straat op het noorden ligt. Tijdens de zomermiddagen genieten bewoners aan de noordkant van de schaduw in hun achtertuin. Als u in een kouder klimaat leeft, zou u de locaties van de ramen willen kiezen die zoveel mogelijk zonlicht binnenlaten.

Investeer in slimme technologie

Huis beveiligingssystemen en ochtendroutines kunnen allemaal worden geautomatiseerd met slimme apparaten. Het mag geen verrassing zijn dat slimme apparaten je ook geld kunnen besparen op de energierekening. Het gebruik van een slimme thermostaat kan u helpen uw energieverbruik voor uw verwarmings- en koelsystemen te verminderen. Het is eenvoudig om de temperatuur van uw huis overal te controleren en aan te passen, en u kunt zelfs routines instellen. Het automatiseren van uw energieverbruik voor besparing is vergelijkbaar met slimme lichtsystemen. Koelkasten en drogers zijn slimme apparaten met creatieve energiebesparende oplossingen. Bij sommige koelkasten met camera’s is het mogelijk om te zien wat er in uw koelkast zit zonder de deur te openen.