Remonstranten leeuwarden
Image default
Woning en Tuin

Gootsteen verstopt? Geen paniek!

Je bent rustig je handen aan het wassen, nadat je klaar bent kijk je naar je gootsteen en zie je het meteen. De gootsteen loopt niet meer door. Het water met de zeep lijkt wel stil te staan in de gootsteen. Er flitsen meteen een aantal dingen door je hoofd die je niet meer kunt doen met een verstopte gootsteen. Als de schrik wat is bezonken ga je eens op het internet surfen om te kijken hoe je dit het beste op kunt lossen. Chemische ontstopper kopen, Soda met heet water of de sifon schoonmaken? Hieronder lees je er meer over.

Oorzaken van een gootsteen verstopping

Iedere gootsteen verstopping is weer verschillend. Er zijn dan ook meerdere oorzaken van een gootsteen verstopping. Sommige oorzaken daar kun je zelf weinig aan doen, andere juist wel. Neem nu een riool verzakking. Hier kun je zelf niks aan doen en dit kan voor nare verstoppingen zorgen. Een aantal dingen die ook verstoppingen veroorzaken zijn: 

  • Etensresten 

  • Haren

  • Vet en olie

Als je deze teveel door je gootsteen spoelt wordt de kans op een verstopping al heel snel groter. Het is dan ook slim om hier voortaan op te letten als je last hebt van gootsteen verstoppingen. 

Zelf je gootsteen ontstoppen

Het is volkomen logisch dat je eerst je gootsteen zelf probeert te ontstoppen. Er staan op het internet dan ook heel veel tips en adviezen om dit te doen. Bijvoorbeeld door middel van chemische ontstoppers, soda en heet water of door de sifon schoon te maken. Jammer genoeg werken al deze manieren niet super goed. Ontstoppen met chemische ontstoppers kan je leidingen zelfs erger beschadigen, laat staan het milieu. Soda met heet water mengen is echter wel een goed idee. Dit zal ondiepe verstoppingen zeker kunnen oplossen. Kom je er nu niet uit met de doe-het-zelf manieren? Er staat een erkende rioolspecialist van Rioolprobleemkwijt voor jou klaar om je te helpen met je gootsteen verstopping.

Hulp van een erkende rioolspecialist

Kom je er nu zelf niet uit? Pak dan je telefoon op en bel naar jouw lokale specialist. Je kunt altijd op hem rekenen, zelfs in de weekenden. Bel je liever niet? Mailen kan natuurlijk ook. Jouw vakman kan dan een afspraak maken om je gootsteen te komen ontstoppen. Loopt je gootsteen weer goed door? Hij geeft je een aantal adviezen waarmee je een gootsteen verstopping in de toekomst kunt voorkomen. Twijfel dus niet en bel of mail nu naar jouw lokale vakman!

https://rioolprobleemkwijt.nl/