Remonstranten leeuwarden
Image default
Dienstverlening

Structureel of acuut last van pijn? Bestrijd jouw pijn met tens!

Hoofdpijn, rugpijn, littekenpijn, gewrichtspijn, het zijn allemaal vervelende kwalen waar je veel last van kan hebben. Heb jij hier structureel of acuut last van? Dan is het een zeer goed idee om tens uit te proberen. Inmiddels heeft deze techniek zijn werking meer dan bewezen. Tens wordt ook in ziekenhuizen toegepast en is een veilige en eenvoudige methode om pijn te bestrijden.

Tens staat voor Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie. Het apparaat is een klein kastje, ter grootte van een mobiele telefoon, en bevat een aantal elektrodepleisters. Ter hoogte van de pijnlijke plek plak je de elektrodepleisters op je huid. Kies nu een bepaald programma op het kastje. Wanneer je de start knop ingedrukt hebt begint het apparaat direct met het afgeven van elektrische impulsen. Door de elektrische impulsen voel je aangename trillingen op je huid. Dit wordt door mensen beschreven als een licht kriebelend of licht kloppend gevoel. Door de tens sensatie voel je in ieder geval iets anders dan de pijn waar je hiervoor mee worstelde. Je hersenen ontvangen nu de tens prikkels, in plaats van de pijnprikkels. Hierdoor zal je merken dat de pijn afneemt en dat je heerlijk ontspant.  

Artsen en specialisten vertrouwen op tens

Verloskundigen, medisch specialisten en fysiotherapeuten vertrouwen op de tens behandelingen. Zwangere vrouwen ervaren dat, dankzij tens, hun klachten als zwangerschapsmisselijkheid, rugpijn en zware rusteloze benen afnemen. Voorheen was een tens behandeling alleen mogelijk via een arts, tegenwoordig kan je gewoon thuis profiteren van diverse tens behandelingen. Tens apparaten zijn er in verschillende varianten en zijn allemaal online te bestellen. Stap voor stap staat in de bijgeleverde gebruiksaanwijzing uitgelegd hoe het apparaat werkt. Voordat je tot aanschaf over gaat is het aan te raden eerst te overleggen met je huisarts of pijnspecialist. Jouw situatie is bekend bij de arts of specialist en deze kan je dan ook voorzien van persoonlijk advies. Voor het tens apparaat is geen doorverwijzing of recept nodig.

Het verschilt per persoon hoe lang en hoe vaak tens wordt gebruikt. Dit hangt af van de intensiteit van de pijn, de soort pijn en je gevoeligheid voor de werking van tens. Wellicht verdwijnt de pijn helemaal. Anders neemt de pijn sterk af. 

Meer weten? Ga naar www. tens.nl.

 

 

https://tens.nl/

Gerelateerde artikelen

3 Redenen om een makelaar in te schakelen

Social media experts voor bedrijven

Nieuw naambord nodig? Ga naar de Naambordensite!