Remonstranten leeuwarden
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat is Kaal Sarpa Yoga?

In de Vedische astrologie wordt verondersteld dat de Kaal Sarpa Yoga (of Dosha) wordt gevormd wanneer alle planeten zich in de omtrek van Rahu en Ketu bevinden. In de horoscoop worden Rahu en Ketu altijd tegenover elkaar geplaatst. Als er zelfs maar één planeet buiten zijn omtrek is, is er geen Kaal Sarpa-yoga.

Beschouw de volgende twee voorbeelden:

1. Positieve Dosha zoals alle planeten in de omgeving van Rahu en sterrenbeeld Weegschaal zijn:

Rahu-zon-maan-Mercurius-Jupiter-Venus-Saturnus-Ketu

2. Negatieve Dosha zoals één planeet zich buiten de perimeter van Rahu en Ketu bevindt:

Rahu-zon-Maan-Mercurius-Jupiter-Venus-Ketu-Saturnus

Het is echter erg belangrijk om de Kaal Sarpa Yoga in de horoscoop van Schorpioen correct te identificeren voordat u een voorspelling doet. Het is een verrassing dat de oude klassiekers van de astrologie nog niet eens over dit concept hebben gesproken. Daarom gaan er veel misvattingen over het concept en wordt het valselijk gepropageerd. De helft van de astrologen gebruiken deze propaganda om hun bedrijf te runnen en geld te verdienen door mensen voor de gek te houden. Mensen zijn ook bang omdat ze niet goed geïnformeerd zijn.

Het is ook zeer nauw verbonden met de Manglik dosha in de horoscoop. Er worden 12 soorten Kaal Sarp-dosh aangeboden, deze 12 zijn vernoemd naar beroemde slangen in de Indiase mythologie: Anant, Kulik, Vasuki, Shankhapal, Padm, Mahapadma, Takshak, Karkat, Shankh Naad, Patak, Vishakata en sterrenbeeld Maagd.

Kaal Sarpa is echter niet altijd slecht of verantwoordelijk voor de ellende van ons leven. Het zal geen slechte resultaten geven totdat en zonder Rahu of Ketu goed verbonden zijn met andere functionele malefische planeten. De Kaal Sarpa-analyse wordt altijd gedaan volgens de plaatsing van andere planeten in de horoscoop en hun onderlinge relatie op basis van hun sterke en zwakke punten.

Volgens de Vedische astrologie is de Kaal tijd en betekent Sarpa slang. Bij Kaal Sarpa dosh draait alles om bewegen als een slang met veel ups en downs in je leven. Het helpt om de mogelijkheden van ongelukken en obstakels in je leven te begrijpen. De Kaal Sarpa yoga geeft aan dat de inboorling in zijn huidige leven de gevolgen van zijn vroegere Karma moet ondergaan. Het is een Karmische voorstelling en hij moet door het leven worstelen om zijn doel te bereiken. Volgens Indiase geschriften is een persoon met deze dosha naar deze wereld gekomen om een specifiek werk te vervullen dat het kwaad van zijn horoscoop kan verwijderen en een betere incarnatie kan geven in het volgende leven.

Eindelijk, er is niets om je zorgen over te maken, want er is een lange lijst van wereldberoemde mensen die Kaal Sarpa yoga in hun kaart hadden staan.

Bron:
Zodiac Horoscoop

https://zodiac-horoscoop.nl/