Remonstranten leeuwarden
Image default
Relatie

Een scheiding aanvragen

Wilt u een scheiding aanvragen en weet u niet waar u moet beginnen? De eerste stap is contact opnemen met De Echtscheidingswinkel. U ontvangt een infopakket waar precies instaat hoe u een scheiding aan kunt vragen. Hier staan ook alle vragen in die u kan hebben over de betaling van kinderalimentatie.

Een scheiding aanvragen en kinderalimentatie hoe zit dat?

In het infopakket vindt u alle informatie die u nodig heeft bij het aanvragen van een scheiding en hoe het zit met de kinderalimentatie. De doorlooptijd van een scheiding is meestal zes tot tien weken. De procedure is persoonlijk en voordelig. Met beide partijen wordt een stuk voorbereid om voor de dragen bij de rechtbank. De gesprekken kunnen persoonlijk worden gehouden of via de telefoon of video-bellen. De experts van het bedrijf gaan met u beide in gesprek over de kinderalimentatie, pensioenregelingen, woning en kinderen etc. Er wordt net zo lang onderhandelt totdat beide partijen tevreden zijn. Binnen drie tot vier weken doet de rechtbank een uitspraak. Hierna kunt u uw scheiding inschrijven bij de gemeente. Heeft u bij het aanvragen van een scheiding nog vragen? Vraag de experts van het bedrijf om hulp. Het is altijd mogelijk om het bedrijf te bellen. U kunt ook al uw vragen via een e-mail naar de experts verzenden of u vult het aanvraagformulier in. Hierin kunt u ook al uw vragen kwijt. Neem nu contact op met het bedrijf en zorg ervoor dat u bij het aanvragen van een scheiding geen vragen meer heeft.

Neem contact op met het bedrijf

Wilt u liever persoonlijk contact opnemen met De Echtscheidingswinkel in plaats van het ontvangen van een infopakket? Neem dan contact op met het bedrijf en maak een afspraak. Deze afspraak duurt vaak 1,5 uur. In deze afspraak wordt alles besproken dat u moet weten voordat u begint met het aanvragen van een scheiding. Daarnaast wordt alles vertelt over de kinderalimentatie.