Remonstranten leeuwarden
Image default
Aanbiedingen

Heerlijk slapen onder een donzen dekbed

Wil graag meer weten over dons? In dat geval ben je hier aan het juiste adres. In deze blog lees je alles over een donzen dekbed. Allereest slaap je met dekbedvulling van dons onder een lekker licht materiaal. Jij en je dekbed voelen je zo licht als een veertje. Nou, als dat geen fijne dromen worden. Daarnaast heeft dons een goede ademende en vocht-opnemende werking. Bovendien zijn dekbedden van ganzendons ideaal voor mensen met een huisstofmijtallergie. Deze vieze beestjes kunnen namelijk niet overleven op een ganzendons dekbed.

Zo als gezegd, je slaapt heerlijk onder een donzen dekbed!

 

Eendendons en ganzendons

Het zit hem in het materiaal wat de kwaliteit van een donzen dekbed is. Ondanks dat een donzen dekbed een donzen dekbed wordt genoemd, zit er toch meestal een percentage veertjes is. Wanneer er meer dons in zit dan veertjes is het dekbed prijziger, maar ook van betere kwaliteit. Dons houdt namelijk de warmte beter vast. Sterker nog: er is zelfs een verschil in dons. Ganzendons heeft een betere isolerende werking dan eendendons, omdat ganzendons pluiziger is. Ook de donsvlokken van ganzendons zijn groter. Hierdoor blijft je dekbed vol en sterk. 

Verder nog een kleine tip betreft het materiaal om de donzen vulling. Je wilt namelijk niet dat de dons of de veertjes door de stof om de vulling (tijk) heen prikken. Om dit te voorkomen kan je het beste kiezen voor een tijk van een fijn geweven katoen.

Een donzen dekbed koop je bij Dekbedovertrekken & Zo

Voor elk bed is bij Dekbedovertrekken & Zo een dekbed met een heerlijke donzen vulling verkrijgbaar en in verschillende warmteklassen. Hieronder staan alle maten weergeven:

  • Eenpersoons: 140 x 200/220

  • Tweepersoons: 200 x 200/220

  • Lits Jumeaux: 240 x 200/220

  • Lits Jumeaux XL: 260 x 200/220

Kan je niet wachten om onder de dekens te kruipen? Bestel vandaag nog en je dekbed wordt snel geleverd. Mocht je nog vragen hebben dan heb je gelukt, want bij Dekbedovertrekken & Zo geven je graag persoonlijk advies. 

 

https://www.dekbedovertrekkenenzo.nl/