Remonstranten leeuwarden
Image default
Aanbiedingen

Het is weer tijd voor de grote najaarsschoonmaak

Om de herfst goed en fris te beginnen zijn er veel mensen die een grote najaarsschoonmaak houden. Bergingen waar nog speelgoed ligt wat al jaren niet meer gebruikt is, zolders vol met oude kleding die u eignelijk niet meer draagt en een inloopkast waar de kleding uitpuilt. Als u dit bekend voorkomt word het hoog tijd om u toch eens te wagen aan de grote najaarsschoonmaak. Nu kan het misschien veel werk lijken, maar we helpen u graag op weg met een aantal tips. Zo ruimt u sneller en efficienter op!

De voorbereiding

Een goed begin is het halve werk. Begin uw najaarsschoonmaak dus met een goed plan. Want wat wilt u nu eigenlijk doen met de ruimte? Wilt u het opruimen of alleen organiseren? Gaat u dingen weg doen of is het slechts een kwestie van dingen verplaatsen? Wanneer u dit bepaald heeft kunt u van start met de voorbereiding. Bedenk waar u de dingen die u wilt bewaren tijdens het opruimen gaat laten en leg alvast wat vuilniszakken klaar om dingen die wegkunnen in te stoppen. Ook kunt u alvast een sopje klaarzetten zodat u gelijk een doekje over de kasten of planken kunt halen. Zo is alles na uw opruimsessie ook weer fris en fruitig!

Het opruimen en organiseren

Als u een grote ruimte wilt fatsoeneren is het verstandig om deze ruimte op te delen in het aantal momenten dat u wilt gaan opruimen. Zo kunt u de ruimte opdelen in 2 delen wanneer u er ’s ochtends en ’s middags mee bezig gaat. Dit zorgt ervoor dat u een duidelijk doel voor ogen heeft, niet afgeleid raakt en sneller klaar bent. Maak daarnaast een ‘weggeven’, ‘weggooien’ en ‘bewaren’ stapel. Zo kunt u alles snel en eenvoudig sorteren en bent u straks sneller klaar.

Afronden

Wanneer u alles heeft uitgezocht kunt u beginnen met het afronden van uw grote najaarsschoonmaak. Zet de dingen die u wilde bewaren terug in organiseerbakken, dozen of kasten. De dingen die u weg wilt gooien kunt u nu sorteren in: plastic, papier en rest. Wanneer u erg veel weg wilt gooien of iets naar de stort moet brengen kunt u deze het best vervoeren in een aanhanger. Denk hierbij wel aan het gebruik van een aanhangernet, deze is namelijk verplicht.

 

https://www.nettenshop.nl/