Remonstranten leeuwarden
Image default
Beauty en verzorging

Laat een kwaadaardige of atypische moedervlek altijd verwijderen

Wanneer een moedervlek van grootte, vorm of kleur verandert, pijnlijk is, makkelijk bloedt of jeukt doet u er goed aan om de moedervlek te laten nakijken. Wanneer het een kwaadaardige of atypische moedervlek betreft is het nodig om de moedervlek te verwijderen. Na het verwijderen van de moedervlek wordt het weefsel onderzocht. Afhankelijk van de uitslag van het weefselonderzoek wordt bepaald of er een aanvullende behandeling nodig is, waarbij eventueel extra weefsel wordt verwijderd. In het geval van een moedervlek die verwijderd moet worden zal de ziektekostenverzekering de kosten hiervan vergoeden. U heeft hiervoor wel een verwijzing van de huisarts nodig.

Bij Van Lennep Kliniek kunt u uw moedervlek laten verwijderen door een ervaren plastisch chirurg. De chirurg voert eerst een intake gesprek met u, waarbij de moedervlek goed bekeken wordt. Uw wensen worden besproken en u krijgt een uitgebreide uitleg over de ingreep. Ook worden de verwachtingen van het cosmetisch resultaat met u gedeeld. Het litteken zo onopvallend en klein mogelijk maken, dat is het doel van onze plastisch chirurg.

Het verwijderen van een moedervlek doet geen pijn. U krijgt een plaatselijke verdoving waardoor de ingreep pijnloos verloopt. De duur van de ingreep hangt af van de grootte en de plaats van de moedervlek, maar ligt tussen de 15 en 30 minuten. Wanneer de moedervlek is verwijderd wordt de wond gehecht en plaatsen we een hechtpleister op de wond.

Na het verwijderen van een moedervlek kunt u gewoon weer naar huis. Het is belangrijk het geopereerde lichaamsdeel rust te geven totdat de hechtingen eruit zijn. Wij verwijderen de hechtingen in het gezicht na 1 week en op het lichaam na 2 weken.  

Huid verbeterende behandelingen, plastische chirurgie en meer

Niet alleen voor het verwijderen van moedervlekken bent u bij Van Lennep Kliniek op een uitstekend adres. Wij bieden meerdere huid verbeterende behandelingen aan. Ook kunnen wij onder andere uw rimpels of littekens verminderen en pigmentvlekken verwijderen.

Maak geheel vrijblijvend een afspraak met ons. Het eerste gesprek is altijd gratis.

We verwezenlijken graag uw wensen en gaan voor het beste resultaat!

 

https://www.vanlennepkliniek.nl/