Remonstranten leeuwarden
Image default
Aanbiedingen

Versnel het herstel van je hoofdhuid na een haartransplantatie

Een haartransplantatie is een operatie waarbij kale of dun behaarde plekken weer tot leven komen. Deze transplantatie kan er voor zorgen dat je enigszins last krijgt van je hoofd enkele dagen na de transplantatie. Daarom is het belangrijk om er goed voor te zorgen. In dit blogartikel vertellen wij jou precies wat je moet doen om het herstelproces te versnellen.

 

  1. Kijk een beetje uit!

De eerste tien dagen na de haartransplantatie zijn erg cruciaal. Het is erg belangrijk dat je niet te veel aan je hoofd zit en begint te krabben. Wanneer je jeuk krijgt is dit een teken van herstel van je hoofdhuid. Probeer dus zo min mogelijk aan je hoofd te zitten. Het herstel is een natuurlijk proces. Volg verder gewoon de adviezen die je hebt meegekregen voor een spoedig herstel. Daarnaast is het ook belangrijk om je hoofd dagelijks in te smeren met een hydraterende crème. Wanneer jij jezelf gaat wassen, doe dit dat met de speciale shampoo die aangeraden wordt. Ga echter niet te vaak onder de douche in de eerste tien dag. Te vaak wassen van het haar is niet goed voor het herstel. Tot slot is het belangrijk dat je niet te actief bezig gaat. Zware activiteiten en sporten kun je beter even uitstellen wanneer je hoofdhuid wat meer hersteld is. 

 

  1. Heb een beetje geduld

Een haartransplantatie is een operatie die je maar eenmaal in je leven uitvoert, dus heb een beetje geduld. Na de haartransplantatie is geduld en vertrouwen erg belangrijk. Je haar groeit met een snelheid van ongeveer 1 cm per maand. Voor de operatie word je vaak helemaal kaal geschoren. De haarzakjes zijn vaak een jaar na de haartransplantatie volledig uitgekomen. In het herstelproces zullen overige wondjes en pijn ontstaan. Deze zullen snel herstellen als je voorzichtig doet en goed uitkijkt.

 

  1. Massage

Haargroei komt voort vanuit de bloedsomloop. Om de bloedsomloop te stimuleren werkt een massage erg goed. Je kan je hoofdhuid met zowel droge handen als met olie masseren. Een massage geef jij jezelf door je knokkels op je hoofd te plaatsen en voorzichtig deze heen en weer te bewegen. Zoals eerder is benoemd is het erg belangrijk om niet direct te gaan krabben als je jeuk hebt. Later is het wel mogelijk om wat meer druk uit te oefenen op de hoofdhuid. Op het achterhoofd zit het donorgebied, dit gebied kan de eerste twee weken grover zijn. Enkele weken na de operatie mag je wel krabben, dit stimuleert de haargroei.

 

Omorfy

Heb jij interesse in een haartransplantatie? Omorfy is de modernste, nieuwste en meest klantgerichte haarkliniek van Nederland. Omorfy werkt met de nieuwste technieken en blijven altijd innoveren. Ze vinden altijd een oplossing die bij jou past.

 

https://omorfy.nl/