Remonstranten leeuwarden
Image default
Tuin en buitenleven

Zelf coniferen verwijderen of uitbesteden?

Heeft u een coniferenhaag maar wilt u hier iets anders voor in de plaats? Dan moeten de coniferen verwijderd worden. Een hovenier kan de coniferen verwijderen voor u. Bij Vergelijk Hoveniers kunt u eenvoudig aan een goede en ervaren hovenier komen die beschikt over het juiste materiaal. Op de website van Vergelijk Hoveniers plaatst u uw klus, vult uw postcode in en het systeem gaat voor u aan de slag.

Er worden maximaal 6 offertes door verschillende hoveniers uit uw omgeving naar u opgestuurd, en dit binnen 24 uur. Nu kunt u zelf de offertes vergelijken en uw favoriete hovenier uitkiezen. U kunt eenvoudig vergelijken op prijs, kundigheid, ervaring en klantervaringen. Door de snelle reactie van de hoveniers kunt u lekker snel een hovenier bij u aan het werk hebben.

Zelf coniferen verwijderen? 3 methodes op een rijtje

Bent u van plan de coniferen zelf te verwijderen? Houd er rekening mee dat dit een complexe en zware klus is. De wortels van coniferen zitten namelijk diep en zeer stevig in de grond. Er zijn meerdere manieren waarop u coniferen kunt verwijderen. We zetten de drie meest gebruikte methodes voor u op een rijtje:

  • Met de hand uitgraven. Deze methode kost veel kracht en tijd. Als de coniferen te groot zijn is deze methode niet haalbaar. Voordeel van op deze manier de coniferen verwijderen is dat de ondergrondse schade klein is.
  • Met een stobbenfrees verwijderen. Deze methode gaat erg snel, de stobbenfrees doet al het werk voor u. Er moet wel voldoende ruimte zijn voor de stobbenfrees om in uw tuin te kunnen komen. Ook is het aan te raden de stobbenfrees door een hovenier te laten bedienen, u kunt de klus op deze methode dus niet geheel zelf uitvoeren.
  • Met een auto of takel uit de grond trekken. Deze methode gaat zeer snel en kost geen kracht. Ga voorzichtig te werk en houd voldoende afstand. De stam van de conifeer kan breken en schade aan u of het voertuig bezorgen.

Vlinderstruik snoeien? Hoveniers weten wat ze doen

Heeft u een grote vlinderstruik in uw tuin en wilt u deze zo mooi en gezond mogelijk houden? Laat uw vlinderstruik snoeien door een ervaren hovenier. Ook voor deze klus kunt u Vergelijk Hoveniers inschakelen en op die manier aan een gedegen hovenier komen.

 

https://www.vergelijkhoveniers.nl/