Remonstranten leeuwarden
Image default
Kinderen

Kinderen voorbereiden op de echte wereld

Kinderen voorbereiden op de echte wereld

Een van de meest effectieve methoden voor ouders om hun kinderen voor te bereiden op volwassenheid, is door op te treden als hun leraar en rolmodel. Een andere methode is door hen te helpen bij het leren van de verschillende vaardigheden die ze nodig hebben. Deze vaardigheden kunnen variëren van eenvoudige huishoudelijke activiteiten zoals vegen en koken tot meer geavanceerde verantwoordelijkheden zoals geldbeheer of omgaan met een moeilijk sociaal scenario. Je kunt dit ook doen door ze een kinderfiets 12 inch te kopen om ze te leren hoe ze zichzelf moeten balanceren op een fiets. Als je je werk goed doet, leg je de basis voor je kinderen zodat ze weten wat nodig is om zelfredzame volwassenen te worden, inclusief hoe ze met al die klusjes moeten omgaan. Je hebt de hele dag door talloze mogelijkheden om je kinderen te beïnvloeden en te onderwijzen. Dit kan met opzet gebeuren, bijvoorbeeld wanneer je ze laat zien hoe ze hun schoenen moeten strikken of onbedoeld, zoals wanneer je kinderen getuige zijn van activiteiten die je doet. Dit kan bijvoorbeeld zijn door een caissière te betalen voor iets dat je net hebt gekocht.

Gepast gedrag vertonen

Wat je doet en hoe je je als volwassene gedraagt, heeft de grootste invloed op het gedrag van je kinderen. Ze observeren en leren elke dag van je. Je kunt deze informatie gebruiken om je kinderen les te geven. Laat je kinderen zien hoe je een bedankkaart schrijft voor een geschenk om hen te leren hoe belangrijk het is om anderen met respect te behandelen. Je kunt kinderen leren om hulp te vragen wanneer ze die nodig hebben door hen specifieke manieren te tonen waarop ze je kunnen helpen wanneer je overweldigd bent. Je kunt ze leren hoe ze hun fietstas in kunnen pakken. Je kinderen leren namelijk het meest door jou dingen te zien doen.

Praat met je kinderen

Praten helpt ook om naast het delen van kennis ook relaties te ontwikkelen. Mensen leren vertrouwen en bloeien door hun connecties. Hoe gemakkelijker het voor hen zal zijn om van jou te leren als je kinderen zich het veiligst voelen in hun relatie met jou. Deel dus je ervaringen en ideeën die relevant zijn voor de vaardigheden die worden aangeleerd terwijl jullie samen tijd doorbrengen. Je kunt dit delen door bij hen te zijn tijdens je dagelijkse ervaringen. Je kunt ze bijvoorbeeld meenemen naar de supermarkt. Je kunt ze de waarde van kopen met een boodschappentas met rits leren en het beheren van financiën op de eenvoudigste manier die ze kunnen begrijpen. Moedig je kinderen aan om hun gevoelens en gedachten met je te bespreken. Help ze bij het herkennen van hun vreugde en gevoel van succes wanneer ze iets nieuws leren of een taak voltooien. Deze interne sensaties worden zelfmotiverende aspecten die je kinderen aanmoedigen om te blijven leren.

Bespreek waarom vaardigheden relevant zijn

Ze zijn eerder geneigd het te doen als kinderen begrijpen wat ze zouden moeten doen en waarom ze dat zouden moeten doen. Het is een goed idee om ze bij elke stap te begeleiden en hen aan te moedigen vragen te stellen. Houd het basic met kleinere kinderen. Ze zijn in staat om kleine taken uit te voeren, zoals het verzamelen van benodigdheden en het wassen van groenten. Je kunt oudere kinderen leren hoe ze menu’s moeten plannen en laten zien hoe ze een reeks voedingsmiddelen kunnen kopen.