Remonstranten leeuwarden
Image default
Dienstverlening

Wat doet een elektricien?

Elektriciens werken in de bouw en het onderhoud. Ze installeren en onderhouden elektrische systemen in zowel residentiële als commerciële en gemeentelijke gebouwen. Elektriciens gebruiken elektriciteit om huizen en bedrijven van stroom te voorzien. Hetzelfde geldt voor school en fabrieken. Dit geldt zelfs in ruimteschepen. Elektricien banen kunnen gevaarlijk zijn. Het kan gevaarlijk zijn, niet alleen omdat ze werken met elektrische hoogspanningssystemen, maar ook omdat hun werkomgeving krappe en krappe binnenruimten of buitenruimten kan bevatten die aan de elementen zijn blootgesteld. Elektriciens testen elektrische verbindingen en lossen problemen met de voedingslijn op. Elektriciens uit Delft inschakelen om het werk met betrekking tot elektrische dingen te doen, is de beste beslissing die men kan nemen. Ze lezen ook bedradingsschema’s en bouwtekeningen. Ze houden zich ook aan de nationale en lokale bouwvoorschriften bij het installeren of repareren van elektrische systemen en armaturen.

Het belang van elektriciens in de industrie

Klanten vertrouwen u de installatie van elektrische energie en installaties en telecommunicatie toe als elektricien op een industriële site. Ook de installatie van brand- en beveiligingsinstallaties en elektronica vertrouwen zij aan u toe. Het installeren van bedrading, het onderhouden van elektrische apparatuur en het installeren van apparatuur maken allemaal deel uit van uw werk, maar voordat u zich eerst moet toeleggen op onderwijs en stage voordat u wordt opgeleid om het vak onder de knie te krijgen. U begrijpt de regels en voorschriften die van toepassing zijn op verschillende industrieën als u zich inzet voor onderwijs en leerlingwezen, evenals de expertise en ervaring die nodig zijn om met industriële systemen en machines te werken. U zult leren dat het van vitaal belang is om ervoor te zorgen dat bedrijven de kracht blijven krijgen die ze nodig hebben om productief te werken.

Basisvaardigheden en opleiding van industriële elektriciens

Jouw rol als elektricien in de industriële sector is van cruciaal belang voor de groei van de bouwsector en de staalproductie. Jouw rol is ook cruciaal voor productie- en elektriciteitsbedrijven. Tijdens je stage leer je hoe je tekeningen, blauwdrukken en elektrische code specificaties moet interpreteren. Een vierjarig leertraject met minimaal 144 uur technische opleiding en 2.000 uur betaalde praktijkopleiding is vereist. Deze opleiding bereidt je voor op het werken in zowel de bouw als het onderhoud. Hiermee kunt u zowel bedrading installeren als vervangen en repareren. Je zult in staat zijn om leidingen en verlichting te vervangen en te repareren, evenals andere elektrische armaturen en componenten. Je kunt verwachten dat je fulltime of in ploegendienst werkt wanneer je eindelijk een industrieel elektricien wordt.