Remonstranten leeuwarden
Image default
Gezondheid

Wilt u van uw spierpijn af? Dat kan!

Heeft u last van pijnlijke spieren dag in dag uit, wordt u er ook zo gek van dat u zich niet lekker vrijuit kan bewegen door de spierpijn en weet u geen oplossing. Probeer dan eens dry needling Almelo.

Myofascaal triggerpoint oftewel een spierknoop

Dry needling Almelo wordt uiteraard altijd uitgevoerd door een gekwalificeerde fysiotherapeut. Mensen die langs komen voor een dry needling behandeling hebben vaak last van een zogeheten spierknoop. Een ander woord hiervoor is myofasciaal triggerpoint en het betekent eigenlijk niks meer of minder dan een verkramping van de spieren. Dit kan op verschillende manier ontstaan. Veel voorkomende oorzaken van een spierknoop zijn het maken van een verkeerde beweging, een verkeerde houding aannemen of door stress. Denk maar aan gespannen nek en schouders, dat is een standaard en veel voorkomende bijwerking van stress. Wat er met de spier gebeurt op zo’n moment, is dat het wordt verkort of verdikt en de bloedsdoorloop met meer moeite gaat, of soms zelfs bijna niet gaat. Bij zo’n triggerpoint voel je ook vaak een soort bobbeltje of knoopje door de huid heen. Deze is pijnlijk, onprettig en voelt hard aan.

Onze behandeling

Dry needling Almelo behandelt de knoop, door er een kleine naald in aan te brengen. Hierop reageert de spier dan vervolgens, dit noemen we ook wel de twitch response. Eerst volgt er een kleine verkramping waarom daarna ontspanning in de spier ontstaat. De knoop zal op deze manier verdwijnen. Wel is het van belang om ervoor te zorgen dat deze knoop ook wegblijft. Wanneer deze is ontstaan door bijvoorbeeld een slechte houding, is het van groot belang om uw houding aan te passen in uw dagelijks leven en hierop te blijven letten. Anders is de kans groot dat er een nieuwe spierknoop ontstaat. Maak nu snel een afspraak bij dry needling Almelo.