Remonstranten leeuwarden
Image default
Woning en Tuin

Direct Lampen is dé online lampenspecialist

Je kent de uitdrukking vast wel: van je huis een thuis maken. Goed idee, maar waar te beginnen? Een goed startpunt is de verlichting in huis. Hoe is verlicht jij je woning, zit daar een plan achter? Waarschijnlijk is het antwoord “nee, geen plan”. Dit is helemaal niet erg. De meeste mensen zijn zich niet bewust van het belang van een goede schemerlamp en hanglamp. Wat in dit geval ‘goed’ is, begint met de vraag: wat voor lamp heb je nodig? En dan hebben we het niet over gloeilampen, halogeen lampen, spaarlampen, Tl-verlichting, ledverlichting et cetera. We bedoelen ook niet de indeling  wandlampen, spotjes, staande lampen, plafondlampen, hanglampen, bureaulampjes en kroonluchters. Dit is de categorisering die we op het oog hebben:

-algemene verlichting;

-sfeerverlichting;

-functionele verlichting;

-decoratieve verlichting.

De laatste groep lichten we nader toe. Een decoratieve lamp functioneert als lichtbron -anders kun je net zo goed voor een ander ornament kiezen- én als accessoire. Een leuk voorbeeld is de Ancilla van het merk Steinhauer. Dit is een hippe, stijlvolle lamp van transparant rookglas. Je ziet de lichtbron door het glas heen en dat zorgt voor een uniek, speels effect. De metalen voet is zwart en heeft de volgende afmetingen: hoogte 3 cm, diameter 10 cm. De Ancilla is in z’n geheel 24 cm hoog en het breedste gedeelte is 17cm. Nog een decoratief pareltje: de HeftySquare, een ontwerp van het Leitmotiv-team. De stijl? Strak en modern, maar ook landelijk en natuurlijk. Het lichte hout en zwarte metaal maken een mooie match. De HeftySquare is een kantelbaar lampje met een E27 fitting.

Bij functionele verlichting kun je denken aan een wandlamp boven een bureau, maar ook aan onderbouw keukenlampen. Tegenwoordig zijn er veel soorten en maten kunststof ledlampen om onder keukenkastje te bevestigen. Ze zorgen voor perfect licht tijdens al je keukenwerkzaamheden. Een buitenlamp met sensor is ook functioneel. Hij zorgt ervoor dat je altijd het sleutelgat vindt, ook als je ’s avonds in het donker thuis komt. Overigens zijn er ook binnen-lampen met bewegingssensor. Een spatwaterdichte badkamerlamp, wat denk je daar van?

 

https://www.directlampen.nl/