Remonstranten leeuwarden
Image default
Aanbiedingen

Hoe u een advertentiecampagne voorbereidt om uw budget niet te verspillen

Het gebeurt vaak zo: een adverteerder besloot een advertentie te lanceren, verzamelde de minimaal noodzakelijke gegevens, bedacht advertenties en startte een campagne. Het budget verdween in slechts een paar dagen, maar er waren geen bestellingen meer. Dat wil zeggen, reclame werkt niet? Dit is de verkeerde conclusie. Correct: om het budget niet uit te putten en je doelen te bereiken, moet je je goed voorbereiden op de lancering van de campagne.

Bepaal de waarde van het product

Denk na over de kenmerken van uw product, de onderscheidende kenmerken en welke problemen het oplost. Als u zelf goed thuis bent in het product, kunt u gebruikers er duidelijker over vertellen.

Verken uw doelgroep dieper

Laat u niet beperken door algemene demografische kenmerken zoals geslacht, leeftijd en sociale status. Probeer te begrijpen waarom uw product wordt gekocht? In welke situaties kopen ze? Wat trekt aan? Interview bestaande gebruikers. Hierdoor kunt u de behoeften van uw publiek beter begrijpen en relevantere advertenties maken.

Lees meer over de concurrenten

Gebruik hun service als een mystery shopper. Probeer helemaal te gaan van het kiezen van een artikel tot het betalen in uw winkelwagen. Beoordeel wat je leuk vindt en wat je zou willen veranderen. Als u merkt dat uw product op de een of andere manier beter is, gebruik dit voordeel dan in uw advertenties.

Vraag de verkoopafdeling om klanten te vragen met wie ze u vergelijken, waar ze advertenties van concurrenten zien, enz. Besteed aandacht aan bestemmingspagina’s en advertenties van concurrenten om groeipunten te begrijpen. Deze informatie helpt u de productwaarde onder woorden te brengen, de juiste advertenties te bedenken en uw campagnes te verfijnen.

Creëer een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke website

Dit geldt ook voor communities en bedrijfspagina’s op sociale netwerken.

Stel analyses in

Veel adverteerders weigeren contextuele advertenties omdat ze de redenen voor de mislukkingen niet begrijpen en niet weten hoe ze de situatie moeten oplossen.

De ervaring van experts heeft geleerd dat de meeste problemen worden opgelost (en zelfs voorkomen) door goed afgestemde analyses. Hiermee kunt u achterhalen waar gebruikers vandaan komen en hoe ze zich op de site gedragen, zwakke punten in advertenties identificeren, verkeer voorspellen, enz. Hierdoor kan de adverteerder verstandig investeren in productpromotie.

Analytics instellen

Verbind Google Analytics en verzamel informatie over gebruikers en hun gedrag op de site. Analysesystemen laten zien hoeveel mensen uw site hebben bezocht, wat ze hebben bekeken, hoeveel tijd ze op bepaalde pagina’s hebben doorgebracht. Nadat u gegevens hebt ontvangen over de effectiviteit van sleutelzinnen, advertentieplatforms, enz., Kunt u uw advertentiecampagnes optimaliseren.

Elk advertentiesysteem heeft zijn eigen conversietracker. Google Analytics draagt ​​gegevens over aan Google Ads. Verbind Facebook Pixels en deel gegevens over gebruikers en conversies op Facebook en Instagram.

Met behulp van analytics kun je niet alleen het gebruikersgedrag op de site volgen, maar ook specifieke doelen specificeren. Bijvoorbeeld het invullen van een aanvraagformulier, het bestellen van een terugbelopdracht. Stel doelen en gebeurtenissen in Google Analytics in om deze informatie te ontvangen.

KPI’s zijn indicatoren van advertentieprestaties. Definieer de statistieken waarmee u kunt meten hoe goed uw campagne presteert. U kunt zich bijvoorbeeld richten op CPA (kosten van gerichte actie), CPO (kosten van het ontvangen van een bestelling), ROI (rendement op advertentie-investeringen), enz. We hebben al uitvoerig besproken wat advertentieprestatie-indicatoren zijn en hoe u deze kunt berekenen.

U kunt de fijne kneepjes van de analyse-instellingen zelf achterhalen, maar het zal veel tijd kosten. Als u snel resultaat wilt, helpen onze specialisten u om uw analyses correct in te stellen.

Vergeet de geavanceerde instellingen niet

Gebruik UTM-tags in alle advertenties – tags die worden toegevoegd aan de pagina-URL en aan alle links. Ze zijn nodig om verkeersbronnen te analyseren. In eLama kunt u automatische UTM-tagging gebruiken, zodat u gegevens niet handmatig hoeft in te voeren.

Als u vaak sollicitaties via telefoon en post accepteert (meestal in B2B), kunt u call-tracking en e-mail-tracking instellen. Met deze tools kunt u oproepen en e-mails bijhouden als conversies in analysesystemen.

Daarna kunt u veilig een advertentiecampagne lanceren.

Als u de voorbereiding zorgvuldig heeft benaderd, kunt u statistieken verzamelen waarmee u de effectiviteit van de campagne kunt evalueren en optimaliseren.

 

Neem contact met ons op en we bespreken verschillende mogelijkheden.

E-mail: info@webdevelopmentapp.com

BE: +32 499 41 46 24

Franklin Rooseveltplaats 12, 2060 Antwerpen, Belgie

wordpress website laten maken prijs

web developer

https://webdevelopmentapp.com/nl/prices.html