Remonstranten leeuwarden
Image default
Woning en Tuin

Van bed- tot schemerlampen en van spots tot werklampjes: je koopt ze bij Deens

It’s about RoMi is een Nederlands label dat wel van een beetje contrast houdt. Inspiratie halen de ontwerpers zowel uit het drukke, stadse leven als uit de rustgevende natuur. We nemen als voorbeeld een its about RoMi hanglamp met de naam Marseille. De kap heeft een ronde vorm met een diameter van 48,5 cm en een hoogte van 17,5 cm. Qua kleur heb je de keuze uit terra, zand en zwart. De lamp is gemaakt van sterk metaal. Hij kan op verschillende hoogtes hangen: van 27 tot 38 cm. De stijl van de Marseille is strak en hip.

In het It’s about RoMi-assortiment zitten ook veel moderne bedlampen. Over de grijze Newport zijn wij zeer enthousiast. Net als alle andere lt’s about RoMi lampen, is dit exemplaar vernoemd naar een stad, in dit geval in Engeland. De afmetingen zijn bescheiden. De complete lamp is 28 cm hoog. Het kapje is 11 bij 13 cm. De ronde voet zorgt ervoor dat de lamp stevig staat op het tafeltje of kastje naast je bed. In de E14-fitting passen lichtbronnen tot 40 Watt. Het snoer heeft een lengte van 180 cm.

Hebben we het over lampen dan is Urban Nature Culture een merk dat eruit springt. We beschrijven een paar toppers. De Escape is een zwart witte lamp van 75 cm hoog. De vormgeving is speels en een tikkeltje eigenwijs. Hij is gemaakt van keramiek en geeft veel licht. Coco zo heet de unieke Urban Nature Culture hanglamp met vijf lampkapjes van kokosnoten. De afzonderlijke kappen zijn rond de 10 bij 8 cm. Deze lamp straalt een en al duurzaamheid uit!

Lampjes om bij te werken zijn onmisbaar in huis. Als bureaulamp zou je kunnen kiezen voor de Dome: een Nordal tafellamp. De gouden voet en de dichte glazen kap zorgen voor een chique uitstraling. De lamp is 33 cm hoog, de diameter bedraagt 15 cm. Houd je van zwart wit? Het Nordal ontwerpersteam heeft een lamp gemaakt van zwart metaal (de voet) en glas met een witte finish (de kap). Een lampje als dit past perfect in een Scandinavische inrichting.

https://www.deens.nl