Remonstranten leeuwarden
Image default
Bedrijven

dit zijn de meest gebruikte steigers

Steigers worden tegenwoordig steeds meer gebruikt door verschillende mensen zoals een schilder, stukadoor en monteurs. Steigers worden steeds meer gebruikt omdat ze handig zijn bij verschillende werkzaamheden, omdat de steigers veel opties bieden. Voor verschillende werkzaamheden zijn er verschillende steigers die er het beste bij passen. Als je een klus gaat doen dan moet je goed uitzoeken welke steiger het best bij de klus past. Als je een steiger gebruikt die niet bij de klus past dan kun je de klus niet goed uitvoeren en het kan zelfs gevaarlijk zijn. Ook als de steiger op een verkeerde manier wordt gebruikt kan het gevaarlijk zijn. Een steiger kan dan zelfs omvallen.

De 5 meest gebruikte steigers

De 5 meest gebruikte steigers zijn Rolsteigers, enkele steigers, dubbele steiger, stalen steiger, steiger toren.

Rolsteigers bestaan uit een of meerdere werkvloeren. De werkvloeren worden ondersteund door statieven of ladders. Deze steigers zijn vooral geschikt voor klusjes rondom het huis zoals schilderen en stuken. 

Een enkele steiger gebruik je voor werkzaamheden op beperkte hoogtes. Hierbij kun je denken aan metsel en renovatiewerk. Een enkele steiger bestaat vooral uit standaarden en liggers die parralel aan de muur worden geplaatsts. DE standaarden zijn ongeveer 2 tot 2,5 meter lang. De liggers liggers zijn allemaal 1,2 tot 1,5 meter lang en kunnen aan elkaar verbonden worden om een langere steiger te creëren. 

Dubbele steigers zijn voor de actieve en professionele doe-het-zelver. Particulieren gebruiken de dubbele steiger in het algemeen dan ook samen met bekende zzp’ers. Zij hebben namelijk vaker de beschikking over een of meerdere steigers en beschikken over de kennis die nodig is om een steiger veilig op en af te bouwen  

Stalen steigers zijn makkelijk op en af te bouwen door de stalen buizen met stalen koppelingen aan elkaar te bevestigen. Het kost meer tijd om deze steiger op te bouwen maar dan heb je ook een kwalitatief goede en veilige steiger waar je zonder zorgen op kunt werken

steigertorens zijn gemaakt van staal en hebben speciale koppelingen en frames. Deze steigers zijn verkrijgbaar voor particulieren en bedrijven. Het werkplatform van de steigertoren kan je uitbreiden naar de gewenste hoogte.