Remonstranten leeuwarden
Image default
Aanbiedingen

Keukenzout versus natuurzouten, wat is eigenlijk het verschil?

Wist je dat er een verschil is tussen zout en zout? Dat witte kristalachtige poeder dat jij iedere avond over de aardappels en misschien ook wel jouw stukje vlees strooit, is niet het enige soort zout dat bestaat. Naast keukenzout bestaan er ook nog andere soorten zout, zoals verschillende natuurzouten bijvoorbeeld. Maar wat is nu eigenlijk het verschil? Waaruit bestaat keukenzout en wat zijn natuurzouten? En misschien nog wel belangrijker: zijn natuurzouten gezonder dan keukenzout? Je leest het allemaal in deze blog. Lees dus snel verder!

Waaruit bestaat keukenzout?

Keukenzout, ook wel tafelzout genoemd, bestaat, net als alle andere zoutsoorten overigens, voor het grootste deel uit natriumchloride. Hier kan eventueel nog jodium aan toegevoegd worden. Dit komt omdat veel mensen een tekort aan jodium hebben. Het klassieke keukenzout zoals wij dat kennen is eigenlijk een soort vacuümzout dat wordt gewonnen uit zoutlagen diep onder de grond. Bij deze vorm van zoutwinning wordt er allereerst water in de zoutlaag gepompt. Nadat de zoutoplossing naar het oppervlak is gebracht wordt deze vervolgens verhit en chemisch gezuiverd om zo tot een 100 procent zuiver product te komen.

Wat zijn natuurzouten?

Natuurzouten zijn zouten die rechtstreeks uit de natuur gewonnen worden en die geen chemische behandeling ondergaan. Hierdoor bevat het meer mineralen, maar ook spoorelementen die nauwelijks meer in chemisch gereinigd keukenzout terug te vinden zijn. Deze evenwichtige samenstelling van mineralen zorgt voor een unieke, subtiele en genuanceerde smaak. Zoutsoorten die tot de natuurzouten gerekend kunnen worden, zijn onder meer zeezout, steenzout en rookzout. Je kunt dit soort zouten eenvoudig en snel online bestellen bij Vehgroshop. Deze webshop biedt naast natuurzouten ook nog andere biologische producten aan.

Zijn natuurzouten gezonder dan keukenzout?

En dan nu misschien wel de belangrijkste vraag uit deze blog: zijn natuurzouten gezonder dan keukenzout? Veel mensen zijn namelijk in de veronderstelling dat natuurzouten inderdaad gezonder zijn dan keukenzout puur en alleen omdat het woordje ‘natuur’ in de naam voorkomt. Helaas moeten we al deze mensen teleurstellen want natuurzouten zijn eigenlijk net zo ongezond als gewoon keukenzout. Het maakt niet uit voor welke soort je kiest, een verhoogde bloeddruk met alle gevolgen van dien, ligt in het geval van een te grote consumptie altijd op de loer. Geniet, maar wel met mate dus!

 

https://www.vehgroshop.nl/